BODRUM'daki makilik aklanda çıkan ve yerleşim yerine yaklaşan yangın çevredekileri korkuttu. İlk belirlemelere göre 10 hektar alan küle döndü.
Bodrum'un İslamhaneleri Mahallesi'nin yukarı kesimindeki makilik alanda dün saat 21.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Engebeli arazideki tali yol kenarından başladığı belirtilen yangın, rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahaleyi alevleri çevredekiler yaptı. Ancak, rüzgarın kuvvetli olması alevlerin ilerlemesinin önüne geçmeye çalışanların çabasını boşa çıkardı. İhbar üzerine gelen itfaiye ile Bodrum Orman İşletme Şefliği arazözlerinin müdahalesiyle alevlerin yerleşim yerine ilerlemesinin önüne geçildi. Rüzgar ile birlikte bu defa tepeye doğru ilerleyen alevler ekipleri zor durumda bıraktı. Tepeyi aşan alevler, itfaiye ekiplerinin aldığı önlem ve yoğun çabası ile alevlerin ilerleyişi durduruldu. Ekiplerin metrelerce hortum serdiği yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında 112 acil ambulansındaki sağlık görevlileri tedbir amaçlı bölgede bekledi. Çevre sakinlerinden Doğukan Duraklı, "Yangın birden büyüdü yukarıya doğru gitti. Korktuk" dedi.
Fikret Aras da "Evde oturuyordum. Yangın olduğunu söylediler. Mahalle sakinleri olarak müdahale etmeye gittik. İtfaiyeye haber verildi. Müdahalemizde rüzgarın etkisi ile yetersiz kaldık. Yerleşim yerine yakındı" dedi.
Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınanabilen yangında yaklaşık 10 hektarlık alan küle döndü. Soğutma çalışmasına başlanılan alanda, rüzgarında etkisi ile zaman zaman alevlenmelerin olduğu, ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğü öğrenildi. Bir itfaiye eri, ayağını burktuğu için yaralanırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI