BODRUM'da, 6 kaçağın yaşamını yitirdiği facianın organizatörü olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu 3 kişi ile bir başka kaçak teknesinin kaptanı olduğu belirtilen yine Suriye uyruklu bir şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bodrum'da devriye görevindeki Sahil Güvenlik botu, geçen pazartesi günü saat 00.05'te, Karaada yakınlarında denizde bitkin halde bulduğu Suriyeli bir kaçağı kurtardı. Kaçakların ifadesinden yasadışı yollardan, Bodrum'a 5 mil mesafedeki Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışırken bindikleri küçük fiber teknenin birkaç dakika önce su alıp, battığı öğrenildi. Teknede Suriye ve Irak uyruklu toplam 15 kaçağın daha bulunduğunun belirlenmesi üzerine bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Gece boyunca bölgede arama yapıldı. 1'i kadın 7 kaçak daha sağ kurtarıldı. 6 Suriyeli'nin ise cesedine ulaşıldı. Kayıp iki kaçak ise arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Kayıp 2 kaçağı arama çalışmaları sırasında Karaada önlerinde rastlanılan 7 metrelik lastik bottaki 46 kaçakta Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Bu botta kaptan olduğu iddiasıyla Suriye uyruklu M.A. gözaltına alındı.
Geçen salı günü de 6 kişinin öldüğü faciayla ilgili organizatör olduğu iddiasıyla yine Suriye uyruklu A.H., İ.M., ve M.H.A. Antalya'dan Mersin yönüne otomobille giderken güvenlik güçlerince yakalandı. Araçlarında yapılan aramada döviz ve Türk lirası olmak üzere yaklaşık 50 bin lira nakit para ile 10 pasaport bulundu. Gözaltına alınarak emniyete götürülen 4 zanlıdan A.H., İ.M., ve M.H.A. 'göçmen kaçakçılığı yapmak' ve 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlarından, M.A. ise 'göçmen kaçakçılığı' suçundan adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI