Mesut MADAN/YEŞİLOVA (Burdur), () - BURDUR'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'nün su düzeyindeki azalmaya dikkati çekmek amacıyla düzenlenen Salda Gölü Bisiklet Şenliği'ne katılan bisikletliler, göl etrafından tur attı.
Salda Gölü'nün su düzeyindeki azalma ve kirlenmeye dikkati çekmek amacıyla Antalya Bisiklet Derneği (ANTBİSDER) tarafından düzenlenen Salda Gölü Bisiklet Şenliği'ne Antalya, Burdur, İzmir, Ankara, İstanbul ve Bursa'dan katılan 100 kadar bisikletli, Salda Gölü kenarında kamp kurdu. Şenlik kapsamında göl çevresinde yaklaşık 45 kilometre pedal çeviren bisikletliler, çevredeki köylere misafir oldu. ANTBİSDER Başkanı Nafiz Sağdur, şöyle dedi:
"Salda Gölü kenarına kamp kurduk. Türkiye'nin değişik illerinden gelen 100 katılımcı bulunuyor. Amacımız Burdur ve Salda göllerindeki suların çekilmesine ve doğaya verilen zarara dikkati çekmek. Bunu da bisikleti kullanarak yapmak istedik. Salda Gölü, Mars'ta bulunan magnezyum yüklü beyaz kayaların dünyada bulunduğu iki yerden biri. Koruma altına alınmış, SİT alanı, Türkiye'nin en derin göllerinden biri."
Burdur Bisiklet Topluluğu Temsilcisi Hüseyin Şenol da şenliğin Salda Gölü ve Burdur'un tanıtımına çok büyük faydası olacağına inandığını belirterek, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini kaydetti. Burdur'un kültürel, tarihsel ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için elbirliğiyle çalıştıklarını anlatan Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ise, "Geçen ay Antalya Bisiklet Derneği ve Burdur Bisiklet Topluluğu vasıtasıyla Sagalassos Antik Kenti ve çevrenin tanıtımı konusunda bir etkinlik düzenledik. Bu kez Salda'yı tanıtım konusunda girişimde bulundular. Valilik olarak destek verdik. Merkez belediyemiz, Yeşilova belediyemiz, muhtarlarımız, kaymakamlarımız gereken desteği esirgemedi. Güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.