Şafak NEGÜZEL/ EREĞLİ,(Zonguldak),() - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi’nde, avlanmak için ormanlık alana giden 43 yaşındaki Hasan Karakuş, iddiaya göre arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitirdi.
İlçeye bağlı Gebe Köyü Dereköy Mevkii'nde 25 yaşındaki Murat Aktaş ile 2 çocuk babası Hasan Karakuş, avlanmak üzere ormanlık alana gitti. Murat Aktaş, bir süre sonra cep telefonuyla aradığı arkadaşının yeğenine Karakuş’u kaza ile vurduğunu söyledi. Murat Aktaş ile olay yerine gelen 2 yakını, özel araçla Karakuş’u Özel Echomar Hastanesi’ne götürdü. Göğsüne aldığı tek kurşun ile yaralandığı ileri sürülen Hasan Karakuş, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Olaydan sonra Murat Aktaş ile birlikte Yalçın Karakuş ve ismi öğrenilemeyen otomobil sürücüsü ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Sağlık muayenesi için hastaneye çıkarılan Murat Aktaş’ın sekerek yürüdüğü görüldü.
Hasan Karakuş'un ölüm haberini alan yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. Annesi acil servis önünde güvenlik önlemi alan jandarmaya doğru bağırarak oğlunun öldürüldüğünü iddia etti. Karakuş'un 14 yaşındaki kızı, "Babamı gösterin bana. Ben anneme ne diyeceğim şimdi” diyerek gözyaşı döktü.
Köy Muhtarı Adnan Alar olayla ilgili şunları söyledi: "Bana aksettirilen bilgiye göre ikisi ava çıkmış sonra diğeri yeğenini telefonla arayarak, ‘amcanı vurdum’ demiş. Olay yerine gitmişler taksi ile hastaneye getirmişler." 
Jandarma olayın nasıl meydana geldiğini belirlemek için araştırma başlattı.

FOTOĞRAFLI