BİNGÖL Genç İlçesi'nin 9 köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Geyiklidere Köyü'nde bugün saat 12.00'den itibaren kaldırıldı.
Bingöl Valiliği, Bingöl'ün Genç İlçesine bağlı 9 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının, Geyikdere Köyü bölgesinde kaldırıldığını açıkladı. Açıklamada, "Genç İlçesi Güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla, Genç İlçesi Geyikdere Köyü bölgesinde operasyonel faaliyet icra edilmiştir. Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C Maddesi gereğince, Genç İlçesi'ne bağlı olan Geyikdere Köyü ve bağlı mahallelerinde vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 21 Haziran 2016 Salı günü saat 22.00' dan itibaren ilanı yapılan yasaklama kararı, 25 Haziran 2016 Cumartesi günü, saat 12.00'dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.
Genç İlçesine bağlı Sağgöze, Yayla, Şehitköy, Yeniyazı, Bulgurluk, Yolaçtı, Büyükçağ ve Yazkonağ köylerinde sokağa çıkma yasağı ise sürüyor.