BİNGÖL'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice İlçesi sınır hattında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda piyasa değeri 7 milyon TL olduğu öne sürülen 714 kilo 890 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bingöl 'de uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar sonucu 24 Eylül 2016 tarihinde adli makamlardan arama kararı alındı. Bu karar ile birlikte Genç İlçesi Yeniyazı Köyü ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi sınır hattında, narkotik madde tespit köpeklerinin de kullanıldığı operasyon yapıldığı belirtildi. Aramalarda toprağa gömülü halde ve ağaç dallarıyla üzerleri örtülerek gizlenmiş piyasa değeri 7 milyon TL olan 714 kilo 890 gram toz esrar ele geçirildiği belirtilerek, "Genç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ele geçirilen toz esrar maddesine el konularak 1 şahıs hakkında yasal işlem başlatılmıştır" denildi. Valilik açıklamasında, operasyon ile terörün finans kaynağına ağır darbe vurulduğu da ifade edilerek, şu ifadeler kullanıldı:
"Güvenlik güçlerince ele geçirilen uyuşturucu madde ile terörün en önemli finans kaynağına ağır darbe vurulmuştur. Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca ilimiz genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarıyla mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir."

FOTOĞRAFLI