ADANA'da 2 yıl önce, bir bankadan 67 bin 300 lira gasp ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 22 yaşındaki Velican Boyacı, kamera kayıtları ile kendi fotoğraflarını karşılaştıran bilirkişinin 'zanlının görüntüdeki kişi olup olmadığı saptanamadı' raporu üzerine beraat etti.
Merkez Sarıçam İlçesi Şahintepe Mahallesi'nde 11 Kasım 2013'te, banka şubesine giren kar maskeli, siyah montlu soyguncu, tabancasını çekip güvenlik görevlisinin silahını aldı. Çalışanları da silahla tehdit eden saldırgan, 67 bin 300 lirayı alarak bankadan çıktıktan sonra özel halk otobüsüne binerek uzaklaştı. Olaydan 13 gün sonra şüpheli olarak yakalanan fabrika işçisi Velican Boyacı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
KARAR DURUŞMASINA ÇIKTI
Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve celse arasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Velican Boyacı, karar duruşmasına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen Boyacı, "Benim bu olayla hiç bir ilgim yok. Kimin yaptığını bilmiyorum. Beni nasıl teşhis ettiklerini de bilmiyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyetinin kararı üzerine bilirkişi tarafından sanık Boyacı'nın güvenlik kamerası görüntüsünde montunun kapüşonuyla yüzünü kapatan soyguncu olup olmadığının belirlenmesi için kamera kayıtları ile Boyacı'nın fotoğraflarını karşılaştırdı. Bilirkişi, soyguncunun Boyacı olup olmadığının kesin olarak saptanamadığını rapor etti.
Bunun üzerine mahkeme heyeti, Velican Boyacı'yı delil yetersizliği ve suçun sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.