ADANA'da belediye meclis üyeliği için farklı adayların desteklenmesi yüzünden çıkan kavgada, bacanağının babası 60 yaşındaki Mehmet Koca'yı öldüren 37 yaşındaki Yavuz Bilgin hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İddiaya göre, merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Yavuz Bilgin ile bacanağı 33 yaşındaki Cihangir Koca ve babası Mehmet Koca arasında belediye meclis üyeliği için farklı adaylara verilen destek yüzünden husumet oluştu. 25 Mayıs'ta Yavuz Bilgin ile kardeşi 45 yaşındaki Murat Bilgin mahallede bulunan seçim bürosunda Cihangir, kardeşi Nurittin babaları Mehmet Koca ile karşılaştı. Taraflar arasında başlayan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yavuz Bilgin üzerinde taşıdığı bıçakla Mehmet Koca'yı yaraladı. Mehmet Koca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken tutuklanan Yavuz Bilgin, "Kendimi savunmak için bıçağı rastgele salladım. Bıçağın kimseye isabet ettiğini hissetmedim" diye savunma yaptı.
İDDİANAME TAMAMLANDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Yavuz Bilgin hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu, yaralama suçundan ise 3 yıl hapis, Murat Bilgin, Cihangir, Nurittin ve Cihangir Koca hakkında basit yaralama suçundan 3'er yıl hapis cezası istemiyle Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

FOTOĞRAFLI