Tunceli'de de bu gece çıkan olaylarda biber gazından etkilenen bir polis memuru kurtarılamayarak şehit oldu. Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Erdem Kaya, gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan polis memurunun şehit olduğunu açıkladı.

Olayın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ise, "Bir evladımızı, polis memur Ahmet Küçüktağ'ı görevli olduğu ekip otosu içinde aniden fenalaşması sonucu kaybettik.

Başımız sağolsun. Kamuoyunda gazdan etkilenerek rahatsızlandığı şeklinde yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Kurumum tarafından bu yönlü bir bilgi edinilmiş değildir. Birlikte görev yapan ekip arkadaşları gece boyunca gazlı ortama girmedikleri ve gaz maskesi takmaya hiç ihtiyaç duymadıklarını söylemiştir" dedi.

VALİ GÜNER: ARACIN İÇİNDE RAHATSIZLANDI

Tunceli Valisi Yusuf Hakan Güner, polis memuru Ahmet Küçüktağ'in şehit olmasının ardından Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile birlikte Devlet Hastanesi'ne geldi. Hastanede gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Güner, şehit polis memurunun polis teşkilatında kader birliği yaptığı arkadaşlarıyla birlikteyken ve halka hizmet ederken şehit olduğunu belirterek şunları söyledi: "Polis teşkilatımıza ve burada beraber kader birliği yaptığımız halkımıza hizmet için beraber çalıştığımız bütün arkadaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Bizler; 'halkını yaşat ki, devlet yaşasın. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ruhuyla Tunceli'de emniyet teşkilatımız ve diğer kurumlarla beraber halkımıza hizmet için çalışıyoruz.

Bugün ilimizde meydana gelen toplumsal olay ve gösterilerde emniyet teşkilatımızın görevi esnasında shortland diye tabir edilen bir aracın içerisinde bir polis memuru kardeşimiz rahatsızlanıyor. Anında hastaneye sevk ediliyor. Hastanede gerekli müdahaleler kalp pili de dahil olmak üzere yapıldı, ancak maalesef şehit oldu. Hayata döndüremedik. Ben bütün emniyet teşkilatımıza, Tunceli emniyet teşkilatımıza, aziz milletimize ve aziz devletimize başsağlığı diliyorum. Bizler bir etle tırnak gibi, aziz milletimize devletin bir hizmetkarı olarak kanunlar çerçevesinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Polis kardeşimizin vefatı araç içerisinde görev esnasında her hangi bir direkt gelen bilgilere göre fiili bir müdahaleye maruz kalmadan oluşan bir rahatsızlık çerçevesinde hastanede ruhunu teslim etmesiyle meydana gelen bir olaydır. Ben huzurlu günler, şuurlu günler, kardeşlik dolu, barış dolu birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz günler diliyorum. Aziz milletimize, aziz polis teşkilatımıza ve devletimize başsağlığı diliyorum."

Vali Güner, polis memuru için cenaze töreninin ne zaman yapılacağı yönündeki soru üzerine, "Şu anda ailesi çok perişan durumda. Anne babasına haber veriliyor. Emniyet teşkilatımız gerekli koordinasyonu ailesinin rızası çerçevesinde şehidimize yakışır bir şekilde icra edecektir. İnşallah şehidimize ve emniyet teşkilatımıza yakışır bir şekilde kardeşimizi uğurlayacağız" dedi.
Hastaneye gelen şehit polis memurunun eşi Gülşah Küçüktağ, gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis Küçüktağ'ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.