Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman), () - DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde hendek kapatma çalışması yapan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cem Tayfun’un Adıyaman’ın Besni İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için çalışma yaptığı esnada PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 yıllık polis memuru 23 yaşında Cem Tayfun şehit oldu. Tayfun'un şehit olduğu haberi, Besni'nin Erdemoğlu Mahallesi'nde oturan babası Vakkas Tayfun’a, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Baş tarafından veridi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, çok sayıda kişi de Vakkas Tayfun'a taziye dileğinde bulunmak üzere eve geldi. Olayı duyarak eve gelen ve fenalaşan şehit polisin bazı yakınlarına da hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.
Öte yandan ailenin tek çocuğu olan şehit polisin annesi Pervin ile babası Vakkas Tayfun'un boşandığı öğrenildi. Polis memurunun anne ve babasının görüşmesinin ardından annesinin yaşadığı Mersin'de toprağa verileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI