Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde kalp damar cerrahı uzmanı olarak görev yapan Opr.Dr. Muharrem Şenel hakkında Berkin Elvan eylemine katıldığı için hastane yönetimi soruşturma açtı.
2011 genel seçimlerde CHP'den 5'inci sıra Eskişehir milletvekili adayı olan ancak seçimi kazanamayan Opr.Dr. Muharrem Şenel, Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul'da başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Eskişehir'de 11 Mart 2014 tarihinde düzenlenen protesto yürüyüşüne katıldı. Şenel ile birlikte yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte kalabalık Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti il binası yakınlarına geldi. Polisin Ak Parti il binası önüne kadar yürümelerine izin vermediği kalabalığın büyük çoğunluğu dağıldı. Op.Dr.Muharrem Şenel de dağılanlar arasında yer aldı. Dağılmayan bir grup ise çöp kovalarını ateşe verip polise taş attı. Bu grup da polisler tarafından TOMA aracından sıkılan tazyikli suyla dağıtıldı.
Op.Dr.Muharem Şenel'in Berkin Elvan için düzenlenen yürüyüşe katılması Emniyet Müdürlüğü tarafından Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bildirdi. Sekreterlik de Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden Şenel hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Hastane yönetimi, oluşturduğu hekim heyetiyle Op.Dr.Muharem Şenel'in ifadesini aldı.
Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.Bülent Nazım Yılmaz, Op.Dr.Muharrem Şenel hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Eylemlere katılmanın tüm kamu çalışanlarının hakkı olduğunu söyleyen oda Başkanı Yılmaz şöyle dedi:
"Soruşturma Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yazı ve belgelere dayanılarak yapılmaktadır. Oysa ortada kamu çalışanlarının bu tür eylemlere katılmalarının en demokratik hakları olduğunu belirten birçok mahkeme kararı bulunmaktadır. Muharrem Şenel'e Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin yönelttiği soruların bir kamu hastanesi yöneticisini ilgilendiren yanı bulunmamaktadır. Yöneltilen sorular soruşturma aşamasında Emniyetin, yargılama aşamasında da yargının yönelteceği türden sorulardır. Yunus Emre Devlet Hastanesi yönetimi bu soruşturma ile kendini yargının yerine koymuştur. Bu eylemlere katılmak hangi görüşten olursa olsun tüm kamu çalışanlarının hakkıdır. Bu eylemlerde olay çıktı diye, hiç ilgisi olmayan birisini yargılamak ve soruşturmak durumdan vazife çıkarmaktır. Doktor Muharrem Şenel, Berkin Elvan eylemine katılarak en demokratik ve insani görevini yerine getirmiştir. Eskişehir Tabip Odası olarak biran önce bu soruşturmanın durdurulmasını talep ediyor, bu soruşturmada yer alan hekimleri mesleğimizin gerektirdiği uluslararası etik değerlere uymaya davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI