KÜÇÜKÇEKMECE E-5 Karayolu, yanyolda kontrolden çıkan TIR ilk önce yol kenarındaki bariyerlere ardında da benzin istasyonu önünde park halindeki İETT otobüsüne çarparak durabildi. Kazada sürücü yaralanırken, TIR'ın benzin dolum pompalarına yaklaşık 3 metre kala durabilmesi olası bir faciayı önledi.

Kaza saat 04.30 sıralarında Küçükçekmece, E-5 Karayolu Avcılar istikameti, yanyolda meydana geldi. İddiaya göre yan yolda seyir halinde olan Hasan Kurnaz (34) yönetimindeki 34 JP 4035 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ilk önce yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Ardından da benzin istasyonu girişinde park halinde olan İETT otobüsüne çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle TIR'ın benzin deposu koparken, sürücü ise kabinde sıkıştı. Benzin istasyonu görevlileri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kazayı görerek yardıma gelen bir sürücü, kabinde sıkışan yaralı Hasan Kurnaz'ı sıkıştığı yerden çıkartmayı başardı. TIR'ın benzin dolum pompalarına yaklaşık 3 metre kala otobüse çarparak durabilmesi olası bir faciayı önledi. Öte yandan TIR'ın kabininde ise, bira şişesinin bulunması dikkat çekti. Yaralı TIR sürücüsü Hasan Kurnaz, ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÖRGÜ TANIĞI: BÜYÜK BİR FACİA OLABİLİRDİ

Kazanın görgü tanığı Sezgin Yazıcı,"Ben karşıdaydım, derin bir ses geldi. Lastik patladı. Tahmin ediyorum ki hakimiyetini kaybetti sürücü. Bariyere vurdu ardından da buradaki araçlara çarptı. Araçta bir kişi vardı. Biz arkadaşla beraber çıkardık. Park halinde iki tane otobüs vardı. Onlar da olmasaydı doğrudan petrol istasyonunun içine girecekti. Daha da büyük bir facia olabilirdi" dedi. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.