Ramazan ÇELİK-Murat KİBRİTOĞLU/YAYLADĞI(Hatay), ()-HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Bayırbucak Türkmenleri bölgesinde Esad'a bağlı askerler ile Türkmenler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda yaralanan Türkmenlere ilk müdahale ise Suriye sınırının sıfır noktasında kurulan sahra hastanesinde yapılıyor.
Suriye'nin Lazkiye kentinin Bayırbucak Türkmenleri bölgesine Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin Türkmenlere saldırısı devam ediyor. Rejim askerleriyle Türkmenler arasındaki çatışmalar bugün de aralıklı olarak devam ederken, bölgeden gelen haberlerde çatışmaların Kürt Dağı bölgesine doğru yoğunlaştığı bildiriliyor. Çatışma sesleri Yayladağı İlçesi'nden de duyuluyor.
Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile UMKE tarafından Suriye sınırının sıfır noktasına 22 Kasım'da kurulan sahra hastanesi de yaralı Türkmenleri tedavi etmeye devam ediyor. 3'ü doktor olmak üzere 25 sağlık personelinin görev yaptığı hastanede 4 ambulans hazır bekletiliyor. Çatışmalarda yaralanan ve durumu ağır olan Türkmenlere ilk müdahale sahra hastanesinde yapıldıktan sonra ambulanslarla Hatay'daki hastanelere sevk ediliyor. Sahra hastanesi hemen karşıdaki Yamadi Köyü'ndeki çadır kentte kalırken hastalanan Türkmenlere de yardım ediyor. Ayrıca, son bir ayda çatışmalarda yaralananlardan 67'sinin Hatay'daki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.
VALİLİK YARDIMLARI AÇIKLADI
Öte yandan Hatay Valiliği de internet sitesinden Türkmenlere yapılan yardımların miktarı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, bugüne kadar Türkmenlere 18 bin kişilik çorba, 11 bin 798 battaniye, 130 bin 791 konserve, 73 bin 500 ekmek, 1225 çadır, 3 bin 639 gıda kolisi, 48 bin 344 adet tıbbi malzeme ile çocuk bezi, un, ayakkabı, çocuk maması gibi yeterli miktarda yaşamsal malzeme yardımı yapıldığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI