BATMAN'da, IŞİD 'in Kobani'ye yönelik saldırıları düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş sonrası dağılmayan bir grup, önlem alan polise molotof ve taşlı saldırıda bulunuldu. Göstericilerin bir halk otobüsünü de taşlaması üzerinde araçtakiler büyük korku yaşadı. İşyerlerinin de camlarının kırıldığı olaylarda polis, göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.
Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD'in saldırıları Batman'da aralarında Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in de bulunduğu kalabalık grup tarafından 'Kobani'ye sahip çık' adı altında düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Atatürk Parkı'nda yapılan Kürtçe açıklamanın ardından bir grup bölgede önlem alan polis ekiplerine molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.
Yaşanan olaylar sırasında içinde yolcular bulunan bir belediye halk otobüsü de taş yağmuruna tutuldu. Otobüsün camlarının kırıldığı saldırıda yolculuk büyük korku yaşarken, fanalık geçirenler oldu. Atılan taşlardan bazı işyerlerinin de camları kırıldı.
Polis zırhlı araçlardan saldırganlara, "Attığınız taşlar çevredeki esnafların işyeri ve araçlarına zarar veriyor. Taşları atmayın" anonsları yapılarak uyarılarda bulunuldu. Bir süre devam edenle olaylar nedeniyle Atatürk Parkı ile Turgut Öszal Bulvarı trafiğe kapandı. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan gösteriler dağıldı. Polis, kent merkezinde aldığı önlemleri sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI