Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki toplumsal olaylarda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali Akpınar'ın kurşunla değil, ölümüne şarapnel parçalarının neden olduğunu açıkladı.
Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 20 Ağustos günü merkez Artuklu İlçesi Yalım Mahallesi'ndeki toplumsal olayda ölen Ali Akpınar ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bir kısım yerel ve internet basınında Ali Akpınar'ın ensesinden vurulduğu veya zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği haberlerinin gerçek dışı olduğunu belirtti.
Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Akpınar'ın aynı gün ölü muayene işlemlerinin Mardin Devlet Hastanesi'nde yapıldığını belirten Başsavcı Özel, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini kaydetti.
Açıklamada, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunda Akpınar'ın kesin ölüm nedeninin şarapnel parçası girişleri ve iç kanama sonucu meydana geldiğinin belirtilerek, otopsi tutanağında silahla ilgili her hangi bir bulgudan bahsedilmediğini ifade etti. Özel, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

FOTOĞRAFLI