Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Davutlar Köyü'nde 33 yaşındaki Muhammet Yavuz, 23 yıl önce ablasıyla evlenirken başlık parası olarak verdiği  4 bin lirayı babasından geri isteyen eniştesi 44 yaşındaki Enver U.'yu av tüfeği ile vurarak yaraladı.
Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. İşsiz olan Enver U., iddiaya göre kaçırarak evlendiği eşinin ailesine daha sonra barışmak için başlık parası olarak verdiği 4 bin lirayı geri istemek için kayınpederinin evine gitti. Enver U., kapıyı açan kayınbiraderi Muhammet Y. ile bu konuda tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Muhammet Y., iddiaya göre evden av tüfeğini alıp önce havaya 2 el ateş etti. Muhammet Y., buna rağmen evin önünden ayrılmayan eniştesine 1 el daha ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların cinsel organına isabet ettiği Enver U. yaralandı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Enver U., buradan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık ve Uygulama Merkezi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Muhammet Y. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Muhammet Y. jandarmada verdiği ifadesinde eniştesinin uzun süredir başlık parası nedeniyle kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Uyarmak için havaya 2 el ateş ettim. Ancak hakaretler etmeye devam edince üzerine ateş ettim" dedi. 
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI