BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: 1'İ AĞIR 19 YARALIMIZ VAR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısında yaralananları tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. 25 Aralık Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret ettikten sonra çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Saldırıda şehit olan polislere rahmet dileyen ve terörle mücadelenin kararlı şekilde sürdüğünün mesajını veren Şimşek şöyle dedi:

"Gaziantep ve milletimizin başı sağ olsun. Terör hiçbir şekilde başarılı olamayacaktır. Yaralılarımızın durumu iyi, ameliyatı devam eden bir arkadaşımız var. Onun dışındakilerin hepsinin durumu şu anda iyi. Toplam 19 yaralımız var, 15'i polis 4'ü sivil. Yoğun bakımda 8 yaralımız var onun da 7'si polis, 1'i sivil. Yoğun bakımdaki yaralılarımızın birisinin ameliyatı devam ediyor, onun dışındakiler iyi. O da ameliyatta olduğu için bir şey söyleyemiyoruz. Diğer konularda, teknik konularda ilgili bakanlığımız açıklama yapar. Yayın yasağı zaten var.
Tekrar başımızın sağ olsun. Terörle mücadelede kararlılığımız en güçlü şekilde devam ediyor. Şiddet ve kandan beslenen terörle de en güçlü şekilde zaten mücadele ediyoruz, birlik beraberlik ruhuyla üstesinden gelmeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok."

ŞEHİT CENAZELERİ ADLİ TIP KURUMU'NDA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik terör saldırısında şehit olan polis memurları Serdar Şakir ile Yusuf Erin’in cenazeleri, Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Şehit polislerin cenazelerinin getirildiği Adli Tıp Kurumu önünde meslektaşları da yoğun önlem aldı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda, bomba yüklenerek patlatılan panelvan minibüsün enkaza dönen parçaları, olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından ayrıntılı inceleme için çekici yardımıyla kamyona yüklenerek bölgeden kaldırıldı.