Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN Belediyesi hakkında, şehirlerarası otobüs firmalarının, şehir içi servis araçlarını kaldırmasıyla ilgili avukat Rıdvan Yıldız'ın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.
İstanbul'da görev yapan Bartınlı avukat Rıdvan Yıldız, şehirlerarası otobüs firmalarının, otogar ile şehir merkezi arasında ücretsiz yolcu taşıyan servis araçlarını geçen 15 Temmuz'da kaldırıp, yerine belediye tarafından yapılan ihale ile ücretli özel halk otobüslerinin görevlendirilmesi konusunu yargıya taşıdı. Yıldız, şikayet dilekçesinde belediye ile firmalar arasında örtülü anlaşma olduğunu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un da sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bu iddiayı gündeme getirdiğini söyledi. Uygulama ile halkın mağdur olduğunu savunan Yıldız, Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın ile meclis üyelerinin yetkilerini kötüye kullandıklarını belirterek şikayetçi oldu.
Aynı zamanda Tüketici Sorunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Rıdvan Yıldız, "Bu Bartın halkının davasıdır. Bu konuda elinde bilgi belge bulunanların savcılığa gidip soruşturma dosyasına müdahil olması, halkı mağdur edenlerin cezasını çekmesi için önemlidir" dedi.
Cumhuriyet Savcılığı, avukat Yıldız'ın şikayeti üzerine soruşturma başlatırken, Belediye Başkanı Cemal Akın da şöyle konuştu:
"Şehirlerarası otobüs firmalarının şehir içi servislerini kaldırmaları kendi gerekçeleriyle aldıkları bir karardır. Bu kararın alınmasında doğrudan ya da dolaylı olarak Bartın Belediyesi'nin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Biz, firmaların bu kararı nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık."

FOTOĞRAFLI