ANKARA'da bir şirkette mali işlerden sorumlu olarak çalışan 50 yaşındaki Günay Apay, şirketin bankadaki hesabından 17 bin TL çekti, takipçi gaspçının bıçaklı saldırısına uğrayıp, çantasını kaptırdı. Şirket yetkilisi Murat Tamer ile para dolu çantasını kaptıran Apay, gaspçının yakalanıp, adalete teslim edilmesini istiyor.

Çankaya ilçesine bağlı Sıhhiye'de İlkiz Sokak'ta bir şirkette mali işlerden sorumlu olarak çalışan Günay Apay, sabah saatlerinde şirketin hesabından para çekmek için Necatibey Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine gittiğini söyledi. Bankadaki şirket hesabından 17 bin TL para çekip, çalıştığı şirkete yaya olarak dönmek istediğini belirten Apay, bina girişinde asansör beklerken yanına 25-30 yaşlarında bir gencin yaklaştığını söyledi. Elindeki bıçakla boğazına sarılarak çantayı omuzundan almak isteyen gaspçı ile arbede yaşadığını ifade eden Apay, şunları söyledi:

"Tanımadığım, zayıf, uzun boylu ve kirli sakallı bir erkek, sırtımda takılı çantayı almak için boğazama bıçak dayayıp, çantayı istedi. Vermemek için direnip, bağırmaya başladım. Beni hızlıca merdiven boşluğuna savurdu. Düşmemle birlikte sırtımdaki çantamı hızla olıp, olay yerinden kaçtı. Bina dışındaki esnaflar durumu öğrenince, kaçan gaspçı saldırganı kovaladılar, ançak yakalamadılar. Çantamda şirketin 17 bin lirası, kendime ait 700 TL ve 600 TL değerinde bir altın kolyem de vardı. Saldırgan gaspçı kaçtıktan sonra Toros Sokak'ta bir binanın bodrum katında içinde bulunan paraları boşaltıktan sonra bana saldırdığı bıçağı da çantanın yanına bırakıp, kayıplara karışmış".

Polisi arayıp, haber verdiğini belirten Apay, "Olay Yeri İnceleme ve Gasp Bürosu ekipleri gelerek olay yerinde incelemede bulunup, ifademi aldılar. Gasp yapan kişinin yakalanıp, adalete teslim edilmesini istiyorum" dedi.

Şirket yetkilisi Murat Tamer ise Günay Apay ile 5 aydır birlikte çalıştığı ve güvenilir olması nederniyle idari ve mali işler sorumlusu olarak yetki verdiklerini belirtti. Tamer, "Saldırgan, Apay hanımı bankadan itibaren takip etmiş, bina içerisinde asansör beklerken saldırmış. Bina girişi ve çıkışında güvenlik kameralarında ve banka içinde net görüntüleri var. Umarım güvenlik güçleri gaspçı saldırganı kasa sürede yakalar ve adalete teslim eder" dedi.

FOTOĞRAFLI