Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta oturan 71 yaşındaki Sefer Akyol, telefonda kendisini savcı olarak tanıtıp bankadaki parasını verdiği adrese götürmesini isteyen kişi tarafından dolandırılmaktan banka müdürünün dikkati sayesinde kurtuldu.
Emekli Sefer Akyol'u ev telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi, "Bankadaki paranı çek adliyenin önüne getir. Ben sana faiziyle geri vereceğim. Hesabındaki paraya el koyacaklar, uyanık ol" dedi. Banka şubesine giden Sefer Akyol, önce banka memuru, ardından da müdür ile görüştü. Banka Müdürü,  Sefer Akyol'u arayan kişinin dolandırıcı olduğundan şüphelenerek durumu polise bildirdi. Gelen polis ekibi Sefer Akyol'u, ifadesini almak üzere karakola götürdü.
Karakoldaki ifadesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Sefer Akyol, banka memurlarının kendisini müdüre yönlendirdiğini belirterek şunları söyledi:
"Müdür bey fark etti dolandırıcı olduklarını. O sırada beni yeniden aradılar. 'Sen bankaya gidince eşini evden aldık, kellesini koparıp sana geri göndereceğim' dedi. Ben bugüne kadar hayatta böyle bir oyuna düşmedim, düşmem de ama neticeyi öğrenmek için çarşıya geldim. Ben banka görevlilerinin de dikkati sayesinde kurtuldum. Vatandaşların çok dikkat etmesi lazım, böyle telefonlara kesinlikle itibar etmesinler."

FOTOĞRAFLI