YENİDEN yargılama kararı verilen Balyoz Davası'nın sanıklarından emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ile emekli Koramiral Kadir Sağdıç, "Balyoz'da kumpas" iddialarına ilişkin olarak "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla birlikte gelen emekli komutanlar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kürkçü'ye yaklaşık 1'er saat ifade verdi. İfadelerin ardından, emekli komutanlar adliyeden ayrıldı.

"ŞİKAYETÇİYİM, DAVA AÇILSIN"

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un, ifadesinde, "Kumpas olarak nitelendirilen üretilmiş sahte dijital veriler esas alınarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma aşamasına katılan tüm kolluk memur ve amirleri, gerçeğe aykırı rapor düzenleyen bilirkişiler, yargı görevini yürüten cumhuriyet savcıları, hakimler ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin başkan, üyeler ve savcısı ile sahte dijital belgeleri üreten tüm şahıslardan şikayetçiyim. Yürütülecek soruşturma kapsamında, haklarında kamu dava açılmasını talep ediyorum" dediği öğrenildi.
"Balyoz'da kumpas" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce de aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu çok sayıda kişi "müşteki" sıfatıyla ifade vermişti.