BALIKESİR İl Emniyet Müdürlüğü tarafından  düzenlenen operasyonlarda değişik miktarlarda esrar, bonzai ve ecstasy ele geçirdi. Gözaltına alınan 12 kişiden 4'ü tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri; kent merkezi ve Edremit İlçesi'nde, sokak satıcılarının da bulunduğu uyuşturucu ticaretiyle uğraşan kişilere yönelik 18- 25 Kasım tarihleri arasında çeşitli operasyonlar düzenledi.
YAKALANMAMAK İÇİN BONZAİ YUTTU
Baskınlarda 685 gram esrar, 5.10 gram bonzai, 154 ecstasy hap ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan A.U., M.K., N.B., İ.D., S.İ., S.Ç., N.K., M.Y., T.D., M.A., O.D. ve N.P. gözaltına alındı. Şüphelilerden S.İ.'nin baskın sırasında 3.80 gramlık bonzai adlı uyuşturucu maddesini yakalanmamak için yuttuğunu söylemesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Midesi yıkanan S.İ.'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan T. D., M.A., O.D. ve N.P. tutuklandı. Tedavisi sürdüğü için evrakları elden adliye gönderilen giden S.İ.'nin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.
Balıkesir emniyeti yaptığı açıklamada; kent merkezi ve ilçelerinde gençliği zehirleyen, uyuşturucuya özendiren ve kaçakçılık yapan şahıslara yönelik operasyonların artarak sürdürüleceğini, halktan emniyet birimlerine gelen şikayet ve ihbarların titizlikle araştırılıp en etkili şekilde sonuçlandırılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI