ARDAHAN'da Kura Nehri üzerinde yapımı devam eden Doğankaya Barajı'nda balık tutmaya çalışan kamyon şoförü 30 yaşındaki Yunus Aydoğdu, suya düşüp kayboldu.
Ankara’dan baraj için getirdiği malzemeyi dün sabah boşaltan ve öğleden sonra da balık tutmak için baraj suyunun kıyısına inen Yunus Aydoğdu, dengesini kaybederek suya düştü. Olayı gören baraj çalışanları yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen AFAD yetkilileri ve çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri, Yunus Aydoğdu’yu bulmak için seferber oldu. Olayı haber alan Yunus Aydoğdu'nun ağabeyi ile babası Ankara'dan gelerek Kura Nehri yapılan çalışmaları gözyaşları içinde izledi. Ekipler, dün ve bugün yaptığı çalışmalardan bir sonuç alamadı.
İki yıllık evli olan Yunus Aydoğdu’nun ağabeyi Murat Aydoğdu, "Haberi aldıktan hemen sonra uçakla buraya geldik. Kardeşimi dünden beri arıyorlar. Ekipler dün geç saatlere kadar aradı ama bulamayınca çalışmalara ara verip bugün sabah yeniden başlattı. Çevre illerden dalgıçlar geldi. Burası 6.5 kilometrelik bir kanalmış. Erzurum ve Van’dan bir ekip’de bugün geldi. Ancak bunlar yetersiz. Ne kadar dalgıç, ekipman ve gönüllü dalgıç varsa herkese ihtiyacımız var" dedi.
Önceki gün balık tuttuğu sırada görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşan Yunus Aydoğdu'yu babasının uyardığı ve yüzme bilmediği için sudan uzak durmasını istediği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI