Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde seçim bölgesi ve memleketi Diyarbakır'da vatandaşlarla bayramlaştı.
Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait bahçede düzenlenen resmi bayramlaşma törenine Bakan Ekir'in yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Süleyman Hamzaoğulları ile Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Bakan Eker, çözüm süreciyle birlikte son bir buçuk yılda ülkede ve Diyarbakır'da barışın, huzurun, güvenin güzelliğinin yaşandığını belirterek şunları söyledi:
"Ama sınırlarımızın hemen ötesinde gerek Suriye'de, Irak'ta, Gazze'de, Filistin'de, Mısır'da maalesef Müslümanlar'ın katledilmesine tanık oluyoruz. Ve bayramı bu manada İslam alemi açısından oldukça hüzünlü ve buruk bir ruh haliyle karşıladık. Bu bizi son derecede üzüyor."
Bakan Eker'in konuşmasından sonra dualar okundu. Daha sonra da Bakan Eker, törene katılanlarla tek tek bayramlaştı.

FOTOĞRAFLI