İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Saldırıdan ders çıkararak ek tedbirler alıyoruz. İstifa çağrılarını olay neticelendikten sonra değerlendireceğim." dedi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Saldırıdan ders çıkararak ek tedbirler alıyoruz. İstifa çağrılarını olay neticelendikten sonra değerlendireceğim." dedi.

CNN TÜRK'ün, hakkındaki istifa çağrıları ve azledilmesi yönündeki talepleri sorduğu İçişleri Bakanı Selami Altınok,"Siyasi tartışmalar olduğu için değerlendirmeyi tüm bu olayın neticelenmesinin ardından yapacağım. Saldırıdan dersler çıkararak ek tedbirler alıyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU: AYRILMIYORSA AZLEDİLMELİ

Ankar'daki terör saldırısının ardından hakkında istifa çağrıları yapılan, CHP lideriKılıçdaroğlu'nun "ayrılmıyorsa azledilmeli" dediği İçişleri Bakanı Selami Altınok CNN TürkAnkara Temsilcisi Hande Fırat'a konuştu.

"SALDIRIDAN DERSLER ÇIKARDIK"

Altınok "Alınan yeni tedbirler var mı ?" sorusuna ise "Saldırıdan dersler çıkararak ek tedbirler alıyoruz" yanıtını verdi.

Saldırıya ilişkin adli soruşturmanın yanı sıra 2 mülkiye ve 2 polis baş müfettişinin yürüttüğü idari soruşturma devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Görevden alınmaması durumunda, İçişleri Bakanının azledilmesi gerektiğini Davutoğlu'na söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer vermişti: "Adalet Bakanı... Görüntü tam bir ibretlik. Toplum derin bir travma yaşıyor, Adalet Bakanı sadece gülümsüyor. Bu bakan o koltukta oturamaz. Eğer topluma saygı gösteriyorlarsa, bu ülkenin insanına saygı gösteriyorlarsa iki bakanın da görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bu talebi Sayın Davutoğlu'na bildirdim, Sayın Davutoğlu 'olayı müfettişlere havale ettiğini, gelen rapora göre tavır takınacağını' ifade etti. Fakat ben, rapor beklenmeden, raporun içeriği ne olursa olsun, iki bakan da eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa görevlerinden ayrılmalılar. Siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmeliler. Bu yapılmadığı takdirde bu travma daha çok su kaldırır."