BURSA, () - BURSA’da geçen Ağustos ayında, alkollü olarak kullandığı otomobille otobüs durağında bekleyen 54 yaşındaki Rasim Güngör ve kızı 24 yaşındaki Tunay Güngör’e çarparak ölümlerine neden olan 38 yaşındaki Reşat Aydın, 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Göngör, kazanın alkolün etkisiyle olmadığını iddia ederek, "Bilincim yerindeydi. Üzgünüm, isteyerek böyle bir eylem yapmadım" dedi.
Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’nde oturan 5 çocuk babası Rasim Güngör, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği son sınıf öğrencisi ikiz kızlarından Tunay Güngör’ü, tek dersten kaldığı bütünleme sınavına göndermek için 4 Ağustos’ta saat 03.00 sıralarında birlikte evden çıktı. Baba- kız 1 kilometre uzaklıktaki otobüs durağına yürüyerek, şehirlerarası otobüs terminaline gitmek için belediyenin terminal servis otobüsünü beklemeye başladı. Bu sırada Reşat Aydın yönetimindeki 19 F 9838 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak önce yol kenarındaki kaldırıma çarptı, sonra otobüs durağına dalıp Tunay ile Rasim Güngör'e çarparak ölümlerine neden oldu.
Kazadan sonra 1.65 promil alkollü olduğu belirlenen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reşat Aydın hakkında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'bilinçli taksir ile ölüme sebebiyet vermek' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Duruşmada, kazada ölen baba Rasim Güngör ile kızı Tunay Güngör’ün, yakınları Yasin Güngör, Murat Güngör, Meryem Karataş, Leyla Güngör, Zenne Güngör, Rasim Güngör, son sözlerinde "Sanığın en ağır ceza verilmesini istiyoruz. Şikayetçiyiz" dedi.
Baba ve kızının ölüme çok üzüldüğünü belirten 3 çocuk babası Reşat Aydın, "Kaza, alkolün etkisiyle olmamıştır. Benim bilincim yerindeydi, bir arabanın sıkıştırması sonucu olmuştur. Böyle bir şeyin yaşanmasını istemedim" dedi. Sanık avukatı İrfan Tuncel ise kazanın alkolün etkisi ile olmadığını, başka bir aracın sıkıştırmasıyla olan bir olay olduğunu, olaydan sonra aracın lastiğinin patladığını söyledi.
Mahkeme heyeti, Reşat Aydın’a iki kişinin ölümünden dolayı 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın kararın kesinleşme tarihinden itibaren ehliyetinin 3 yıl geri alınmasına karar verdi.

FOTOĞRAFLI