AYDIN'ın Bozdoğan İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nednle çıkan yangında 8,5 hektar tarım ve orman alan zarar gördü. Yangında bir bahçe evi yanarken, bir orman işçisi dumandan etiklendi.
Bozdoğan'a bağlı Yaka ve Kamışlar Mahallesi yakınlarında bulunan Harami Deresi Mevkiinde, saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Tarım alanından çıkan yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangına Nazilli, Karacasu, Yenipazar, Kuyucak ve Bozdoğan'dan 25 Arazöz, 5 tanker, bir iş makinesi, 5 helikopter, 3 uçak ve 250 işçi müdahale etti. Yangında Kazım Başlıoğlu'na ait bahçe evi tamamen yanarak kül olurken, içinde incir ve zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Çitfçi Başoğlu yangın nedeniyle 100 bin TL maddi zararının olduğunu açıkladı.
Yangın Altıntaş mahallesi yakınlarında bulunan Kızılçam ormanlarına sıçradı.Yangın ekibinin zamanında müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alındı. Yapılan çalışma sonrasında yangın kontrol atlına alınırken 6'sı ziraat alanı olmak üzere toplam 8,5 hektarlık alan zarar gördü.
ORMAN İŞÇİSİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Yangına müdahale eden evli ve iki çocuk babası 35 yaşındaki Ufuk Kızıltepe dumandan etkilenerek olay yerine çağrılan ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın işçisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yangın 4 saatlik çalışma sonrasında kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmalarını devam ettiği bildirildi. Yangının çıkış nedeni belirlemek için çalışma başlatıldı.
FOTOGRAF