Cem ULUCAN / AYDIN, () - AYDIN'da okula gitmeyen kız çocuğu 15 yaşındaki Ö.B.'nin bir arkadaşına, 3 yıldır öz ağabeyi 17 yaşındaki K.B.'nin ve bir kez de dedesi 60 yaşındaki A.B.'nin tecavüzüne uğradığını anlatması üzerine polis harekete geçti. Gözaltına alınan şüphelilerden suçunu itiraf ettiği belirtilen ağabey K.B. tutuklandı, iddiayı reddeden dede A.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Uzun yol TIR şoförü babası sadece pazar günü eve gelebilen Ö.B.'nin bir arkadaşına anlattıkları, kentte mide bulandıran bir tecavüzü ortaya çıkardı. Kemer Mahallesi'nde annesi ve ağabeyi K.B. ile yaşayan Ö.B., geçen pazar günü akşam saatlerinde eve geldi. İddiaya göre üç yıldır kızkardeşine tecavüz eden ve bu sırada evde yalnız olan K.B., Ö.B. ile ilişkiye girmek istedi. Bunun üzerine Ö.B., üst katta oturan dayısının evine kaçtı. Bir süre burada vakit geçiren Ö.B., eve döndüğünde ağabeyinin uyumuş olduğunu gördü. Tekrar evden çıkan Ö.B., bir arkadaşının yanına gitti. Canı sıkkın olan Ö.B.'nin dertleştiği sırada başından geçenleri arkadaşına anlatması üzerine olay ortaya çıktı. Küçük kızın arkadaşının durumu polise bildirmesiyle Ahlak Büro Amirliği ekipleri, ağabey K.B. ile dede A.B.'yi aynı gün gözaltına aldı.
AĞABEY İTİRAF, DEDE REDDETTİ
Gözaltına alınan K.B., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan Ö.B.'nin öz ağabeyinin kendisine üç yıldır tecavüz ettiğini, dedesinin ise bir kez uyurken tecavüz ettiğini ve uyandığında "Sana bunu yaptığım için özür dilerim" dediğini söylediği belirtildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan K.B. ve A.B., dün adliyeye sevk edildi. Kardeşine tecavüz ettiğini itiraf ettiği belirtilen K.B. tutuklanırken, suçlamaları kabul etmeyen dede A.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ö.B. ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı İlkadım Yetiştirme Yurdu'na teslim edildi.
FOTOĞRAFLI