İZMİR Adliyesi Baro Birimi katında bulunan avukatlara ait tuvaletten, son bir ayda iki meslektaşının çantasını çaldığı iddia edilen avukat K.Ö. gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece bu suçlamalardan adli kontrol şartıyla serbest kalan K.Ö., borcunu ödemediği gerekçesiyle kesinleşen 3 aylık hapis cezası nedeniyle tutuklandı.
Geçen 17 Eylül'de, saat 12.30 sıralarında İzmir Adliyesi E-Blok 4'üncü kattaki, Baro Birimi girişinde bulunan tuvalete giren Bayram Özcan, çantasını masanın üzerine bıraktı. Dışarı çıktığında, içerisinde Türk Lirası ve döviz olmak zere toplam 5 bin lira parası ile cep telefonu bulunan çantayı yerinde göremeyen Özcan, polise başvurdu. Özcan'ın çantası adliyenin katların birinde, içerisindeki paralar ve cep telefonu alınarak, atılmış halde bulundu. Polise başvuran Bayram Özcan, çantasını çalan kişiden şikayetçi oldu.
Adliyede kamera kayıtlarını inceleyen polis, Özcan'ın çantasını götüren kişinin kimliğini tespit etti. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram da kimliği tespit edilen avukat K.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Polis tarafından aranan avukat K.Ö., dün yine Baro Birimi tuvaletinden, meslektaşı Mustafa Çağlaya'a ait çantayı alıp dışarı çıktı. Bu sırada tuvalette bulunan avukat Bayram Özcan, çantayı alan kişiyi takip edip, durumu polise bildirdi. Çağlar'ın çantası 4'üncü kattan inişte bulunan merdiven boşluğunda atılmış olarak bulundu. Avukat Özcan, çantanın bulunduğu yere elinde cüppe ile gelen avukat K.Ö.'yü Adliye Karakol Amirliği'nde görevli polislere gösterip, "Çantayı çalan şahıs budur. Daha önce de bu kişi aynı şekilde benim antamı çaldı" dedi. Polis, üzerinde kimliği de bulunan avukat K.Ö.'yü gözaltına aldı, çanta üzerinde parmak izi incelemesi de yapıldı.
İşlemlerin ardından, her iki olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram'a çıkartılan avukat K.Ö., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Savcı Bayram, şüpheli K.Ö.'ye, ilk olayla ilgili 5 bin lira parayı mağdura ödeyip ödemeyeceğini sordu. K.Ö.'nün olumsuz yanıt vermesi üzerine, ifadesinin ardından, tutuklanması talebiyle İzmir 6. Sulh Ceza Hakimilği'ne sevk etti. Burada da suçlamayı kabul etmeyip, aynı ifadesini tekrarlayan avukat K.Ö., her iki olaydan adli kontrol şartıyla (haftada bir gün bulunduğu mahalli karakokola gidip imza atması koşuluyla) serbest bırakıldı.
Ancak yapılan genel bilgi toplama (GBT) sorgusunda K.Ö.'nün, İzmir İcra İflas Masası tarafından 'hapsen tazyik' nediniyle arandığı, hakkında 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu anlaşıldı. Bu nedenle tutuklanıp cezaevine gönderildi. Avukat K.Ö.'nün, tutuklandığı dosyayla ilgili parayı ödemesi halinde cezaevinden çıkacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI