Bahri KARATAŞ / İZMİR, () - İZMİR'de avukat Ali Aksoy'un, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal'a hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada,hakim görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.
Davaya konu olan olay geçen yıl 6 Kasım'da İzmir Adliyesi içerisinde yaşandı. İzmir merkezli 18 ilde 'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 kişinin tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevki sırasında, bazı şüphelilerin avukatı Ali Aksoy'un, İzmir Adliyesi içerisinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal'a hakaret ve tehditte bulunduğu ve omuz attığı iddia edildi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, avukat Aksoy hakkında 'kamu görevlisine hakaret' ve 'kamu görevlisine tehdit' suçlamasıyla dava açılması istemiyle iddianame hazırlayıp, asliye ceza mahkemesine gönderdi. İzmir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın duruşmasına, hakkında 9 ay ile 4 yıl arasında hapis cezası istenen sanık avukat Ali Aksoy ve müşteki Ahmet Gökmen Akçal katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.
İçişleri Bakanlığı avukatı Özden Güner Batıkhan, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın da davaya müdahil olarak kabul edilmesini istedi. Sanık avukatı Eren Sarak ise, Aksoy'un müvekkillerini savunma adına orada bulunduğundan ve bu eylemler avukatlık göreviyle ilgili olduğundan, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. İl Emniyet Müdürlüğünün doğrudan zarar görme ihtimali olmadığından, katılma talebinin reddine karar verilmesini istedi.
Hakim Niyazi Erdoğan, sanığın avukatlık yaptığı esnada eylemi gerçekleştirdiğinden mahkemenin görevsizliğine ve dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesine, il emniyet müdürünün katılma hususunun asıl görevli mahkemece değerlendirmesine karar verip, duruşmayı bitirdi.

FOTOĞRAFLI