İZMİR'de bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) yerleştirdikleri özel düzeneklerle para çekmek isteyenlerin kart bilgilerini kopyaladıktan sonra bunları kullanarak haksız kazanç elde eden 3 kişi suçüstü yakalandı. Yakalanma anları kameralara da yansıyan şüphelilerden F.Ö.'nün, 24 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ortaya çıkarken, şebekeyle ortak hareket eden M.A. da Kayseri'de daha önce yakalanıp tutuklandığı belirlendi.
Kentte polis, ATM'lere yerleştirilen cihazlarla müşterilerin kart bilgilerini kopyaladıkları saptanan bazı kişilerin, Üçkuyular Semti'ndeki ATM'lere de aynı şekilde aparat takacakları bilgisini edindi. İnönü Caddesi, Mithatpaşa Caddesi ve Fahrettin Altay Meydanı'ndaki ATM'lerin bulunduğu alanlarda önlem alan ekipler, şüpheli davranan iki kişiyi takibe aldı. ATM üzerindeki aparatı sökmeye çalıştıkları sırada polisin operasyonuyla F.Ö. ve Ü.G., yakalandı. İki şüpheliyle ortak hareket eden E.K. de evinde gözaltına alındı. F.Ö.'nün, 13 ayrı suçdan hakkında, 24 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi. Bu arada, bu şüphelilerle ortak hareket eden M.A. da Kayseri'de tutuklandı.
Aparatlar yardımıyla, müşterilerin kart bilgilerini kopyalayan şüphelilerden, bunları farklı şekillerde kullanıp haksız kazanç elde ettikleri saptandı. Kart dolandırıcılarının evlerindeki aramalarda da aparat yapımında kullandıkları malzemeler, müşteri bilgilerinin bulunduğu iki bilgisaylar ele geçirildi. Adliyeye gönderilen dolandırıcılardan F.Ö. ile Ü.G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. E.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI