Mustafa BAYER/ AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da asker eğlencesi sırasında kimliği belirsiz bir kişinin kazayla ateş alan pompalı tüfeğinden çıkan saçmalar yüzünden, asker adayı 3 genç yaralandı.
Olay dün akşam Afyonkarahisar merkeze bağlı Salar Beldesi'nde meydana geldi. Beldede askere gidecek 95/3 tertip gençler için eğlence düzenlendi. Belediye düğün salonunda askere gidecek gençlerin aileleri tarafından organize edilen eğlencede, kimliği belirlenemeyen bir kişi, salonun camından havaya ateş etmek için yanında getirdiği pompalı tüfeğini doldur- boşalt yapmak istedi. Bu sırada ateş alan tüfekten çıkan saçmalar, üçü de 20 yaşındaki asker adayları Ali Aksoy, Beytullah Korkmaz ve İbrahim İçgöz'e isabet etti.
Olayda yaralanan 3 genç Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Olayla ilgili ifadeleri alınan gençler, tüfeği ateş alan kişiyi görmediklerini söyledi. Jandarma olayla ilgili görgü tanıklarının ifadesine başvurdu.
Afyonkarahisar ve çevresinde özellikle kırsal bölgelerde düğün ve eğlencelerde yaygın olarak silah kullanılması üzerine 2014 yılında İl Jandarma Komutanlığı tarafından bilgilendirme çalışması başlatıldı. Bu çalışmaların bu yıl da sürdürüldüğünü belirten yetkililer, el ilanı ve broşürlerin dağıtılmasının yanında muhtar, aza ve köylülere cep telefonlarından konuyla ilgili uyarı ve bilgi mesajları gönderildiğini aktardı.

FOTOĞRAFLI