ADIYAMAN'da yollara asfalt yapılmamasına tepki gösteren mahalleli, taşlarla caddeyi trafiğe kapatıp zılgıtlarla eylem yaptı.
30 Ağustos Caddesi'nde öğleden sonra toplanan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, yolların yapılmamasına tepki gösterdi. Mahalledeki yollara asfalt isteyen kalabalık, taşlarla 30 Ağustos Caddesi'ni trafiğe kapatıp zılgıtlarla eylem yaptı.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Duyan, tozdan rahatsız olduklarını belirterek, kapı ve pencerelerini açamadıklarını söyledi. Duyan, şöyle dedi:
"Çocukların hepsi hasta. Belediye Başkanı bunu yapmıyorsa gitsin Ankara’da Belediye Başkanlığı yapsın. Burada ne işin var? Yol yapmıyorsan gelme? Sen Belediye Başkanı'sın gel hele bu halkın halini gör. Bu yolu görün, halkın çektiği rezaleti görün. Yani biz oy verdik."
İlknur Bozkurt ise, çocuklarının sürekli hastalandığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Belediye Başkanı'nın da çocukları var. Kendisi böyle bir yolda toz içerisinde bulunmayı kabulleniyorsa biz de kabul ediyoruz. Çocuklarımız hasta. 10 günden bu yana hastanede yatıyor ve bir deri, bir kemik kaldı. Kir pasak içerisinde."
Bağdagül Geyik de 5 yıldan bu yana yollarının yapılmadığı ileri sürerek, "Vallahi canımıza tak etti. Ölüyoruz, çocuklarımız astım hastası oldu, biz atsam hastası olduk. En azından yolun bir kısmını yapsınlar. Bize de yazık günah, biz de insanız. Biz de biliyoruz yol kapatmak doğru değil ama bize de yazık" diye konuştu.
İhbar üzerine caddeye gelen polisler, mahallelinin eyleme son verip yolu trafiğe açmasını istedi. Kalabalık, ekiplerin uzun süren çabalarının ardından ikna olup eyleme son vererek evlerine döndü.

FOTOĞRAFLI