Emniyet teşkilatında resen emekliye sevk edilen 1776 Emniyet Müdürü arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın gözde Müdürü olan Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Recep Güven ile İstanbul Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi eski Müdürü Güzin Nil Erdoğan da bulunuyor.

AKP iktidarın en sevdiği isimlerden biri olan Recep Güven, İstihbarat Daire Başkanlığında görevlliyken, çizdiği bir şema ile Ergenekon operasyonunu başlattı. Terfi ettirilip il Emniyet Müdürü yapıldı. ‘’Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir’’ deyince, yıldızı daha da parladı.

ARINÇ’IN GÖZDE EMNİYET MÜDÜRÜ 

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ‘’Sözlerini takdirle karşılıyorum. Güven’i yakından tanırım, çok başarılı işler yaptı. Hem kişiliğini hem görev anlayışını beğenirim.Sözlerini çok değerli buluyorum’’ dedi. Ancak aynı iktidar şimdi Recep Güven’i resen emekliye sevketti, emniyetle ilişiğini bir günde kesti.

YEŞİLKAYA VE BAŞ DA EMEKLİ EDİLDİ

‘’Paralelci’’ iddiasıyla resen emekliye sevkedilen isimler arasında 17-25 Aralık operasyonu sırasında KOM Başkanı olan Mehmet Yeşilkaya ile KOM’dan sorumlu Emniyet Genel Müdür yardımcısı İsmail Baş da bulunuyor.

BAYAN EMNİYET MÜDÜRÜ

Ankara Emniyet eski Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İl Emniyet Müüdürleri Kutlay Çelik, Necdet Çelikbilek’in yanı sıra TÜRKBANK skandalı sırasında İstanbul Emniyet Müdr Yardımcısı olan Niyazi Palabıyık da resen emekliye sevkedildi.

İstanbul Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi eski Müdürü Güzin Nil Erdoğan da emekliye sek edilenler arasında yer aldı.


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN