Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - ABD'de Washington Eyaleti'ndeki Burlington kentinde bir alışveriş merkezinde 5 kişiyi öldüren 20 yaşındaki Arcan Çetin'in anneannesi 74 yaşındaki Servet Çetin, Mersin'de oturuyor. Torunu Arcan'ın yaptıklarıyla yıkıldıklarını söyleyen Servet Çetin, "Kızım Hatice M. telefonda ağlayarak 'Anne bittim, oğlum ömür boyu hapis yatacak' diyerek haber verdi" dedi.
Servet Çetin, olaydan on derece üzüldüğünü ve çaresizlik içinde olduğunu söyledi. Kalp hastası olduğunu anlatan Servet Çetin, "Bu yaşımda bile bir sıkmacıda çalışıyorum. Olayı erkek kardeşimin haber vermesiyle öğrendim, inanmak istemedim. Kızım Hatice M. olaydan sonra arayınca doğru olduğunu öğrendim. Telefonda ağlayan kızım, 'Anne bittim, oğlum ömür boyu hapis yatacak' diyerek haber verdi. Telefon sık sık kesildiği için sağlıklı bir görüşme olmadı" diye konuştu.
"CIMBIZLA' KONUŞAN BİRİYDİ"
Kızını ziyaret için 2 yıl önce ABD'ye gittiğini anlatan Servet Çetin, "Torunum son derece sakindi. Sessiz, içine kapanıktı. Ben döndükten bir yıl sonra psikolojik tedavi görmeye başlamış. Bir kız arkadaşı vardı. Ondan ayrıldığı için sorun yaşamaya başladığını kızım bana söylemişti. Olaydan sonra bir kez konuştuğumuz kızıma bir daha ulaşamadım" dedi.
AİLELERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Kızının yıllar önce Adana'da resmi nikahsız Adnan isimli bir kişiyle yaşadığını ve torununun bu birliktelikten dünyaya geldiğini anlatan Servet Çetin, şunları söyledi:
"Ben hasta ve yaşlı bir kadınım. Bu olay nedeniyle telefonlarım susmak bilmiyor, kimse ile bu konuyu konuşmak da istemiyorum. Hasta ve tedavi gören torunumun bilinçsiz bir şekilde bu cinayetleri işlediğine inanıyorum. Aslında, o bir sineği incitmeyecek kadar naif ruhlu bir insandı. Ama olan olmuş. Allah, ailelerine sabır versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. O ailelerden başsağlığı diliyorum. Başka da bir şey diyemiyorum."