Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangına müdahalede bulunurken bastığı kiremitlerin çökmesi sonucu çatı boşluğuna düşerek vücudunun çeşitli yerleri yanan ve dumandan etkilenen itfaiye eri 33 yaşındaki Ömer Türk, tedavi altına alındığı hastanede kurtarılamadı.
Olay, geçen 2 Eylül'de meydana geldi. 100'üncü Yıl Mahallesi Beylikkent Sitesi'ndeki 4 katlı bir apartmanın çatısında izolasyon çalışması yapılırken yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Kütahya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin bir kısmı apartmanın 3'üncü kat balkonunda mahsur kalan 2 kadın ile 6 aylık bebeği uzattıkları araç merdiveniyle aşağıya indirirken bir kısmında alev alan çatıyı söndürme çalıştı.
İtfaiye eri Ömer Türk söndürme çalışmaları sırasında bastığı kiremitlerin çökmesiyle çatı boşluğuna düştü. Bir anda alevler arasında kalan Ömer Türk'ü arkadaşları bulunduğu yerden yaralı olarak kurtardı. Vücudunda 3'üncü derece yanıklar oluşan ve dumandan etkilenen Ömer Türk 12 ambulansıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim ev Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi burada yapılan Türk daha sonra İzmir Bozkaya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Evli 2 çocuk babası Ömer Türk tedavi gördüğü İzmir Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Türk'ün cenazesinin yarın Kütahya'da toprağa verileceği belirtildi. Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı 8 yıllık itfaiye eri Ömer Türk'ün ölümünü sosyal paylaşım sitesinde şunları yazdı:
"Yangına müdahale esnasında yaralanıp İzmir'de yaşam savaşı veren Kütahya İtfaiyesi personelim Ömer Türk kardeşimizi şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, itfaiye personelime ve meslektaşlarına baş sağlığı dilerim. Emanetlerin emanetimizdir Şehidim. Başımız Sağolsun." 

FOTOĞRAFLI