Tolga YANIK- Ayhan KULA/ILGIN (Konya), () - KONYA'nın Ilgın İlçesi'nde evlerinde bıçaklanarak öldürülen 40 yaşındaki Fatma Geçitli ile 10 yaşındaki kızı Betül Geçitli'nin cinayet şüphelileri 32 yaşındaki Aydoğan Ü. ve eşi 36 yaşındaki Gülengül Ü. tutuklandı. Eşi hakkında dedikodu yaptığı için anne ve kendisini gören kızını bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf eden Aydoğan Ü.’nün, olay günü tanınmaması için eşi tarafından kadın elbisesi giydirilerek, cinayetlerin işlendiği eve gönderildiği öğrenildi.
Ilgın'ın Göstere Mahallesi'nde alt katı kiler olarak kullanılan 2 katlı müstakil evde oturan ve eşi 3.5 yıldır Katar'da inşaatta çalışan 2 çocuk annesi Fatma Geçitli, 6'ıncı sınıf öğrencisi kızı Betül 13 Aralık cumartesi günü evlerinde bıçakla öldürülmüş olarak bulundu. 52 bıçak darbesi alan anne ve 11 yerinden bıçaklanan kızın cenazeleri geçen pazar günü de Göstere Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
JANDARMA KOMŞUDAN ŞÜPHELENDİ 
Jandarma Genel Komutanlığı ve Konya İl Jandarma Komutanlığı, cinayeti aydınlatmak için özel bir ekip kurdu. Jandarma ailenin yakınları ve mahallede oturan çevresindekilerin ifadesine başvurdu. Öldürülen Fatma Geçitli'nin yaklaşık 100 metre ileride oturan ve son 20 yılda 3'ü resmi nikahlı olmak üzere 6 kez evlendiği öne sürülen komşusu Gülengül Ü. ile sık sık görüştüğünü saptadı. Çelişkili ifadeler veren Gülengül Ü.’nün, dolabındaki hırka, patik, çorap, bone ve eşarbının olmadığını söylemesi üzerine soruşturmayı derinleştiren jandarma eşi Aydoğan Ü.’yü de gözaltına aldı. Aydoğan Ü.'nün, evindeki bilgisayarında yapılan incelemede anne ve kızının cesedi bulunduktan sonra internette arama motorunda, ‘Aydoğan Ü. Göstere Köyü Cinayet’ diye yazarak, soruşturmada adının geçip geçmediğini kontrol ettiği saptandı.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Jandarma tarafından alınan ifadesinde suçunu itiraf eden Aydoğan Ü., eşi hakkında dedikodu yaptığı iddiasıyla plan yaparak eşinin dolabındaki hırka, patik, çorap, bone ve eşarbı giyip Fatma Geçitli’nin evine girdiğini ve bıçakladığını, uyanarak kendisini tanıyan kızı Betül’ü de yine bıçaklayarak öldürdüğünü anlattı. Olaydan sonra da evine gidip kapı girişinde kıyafetlerini çıkartıp sobada yaktığını, cinayetlerde kullandığı iki bıçağı da eşi Gülengül Ü. ile Ilgın merkezdeki bir su kanalına attığını öne sürdü. Aydoğan Ü. ile eşi Gülengül Ü.’nün, cinayetlerin ardından anne ve kızın cenaze törenine katıldığı ve ailesine başsağlığı dilediğini de belirlendi.
ÇELİK YEKLE TATBİKATA GETİRİLDİ 
Aydoğan Ü., dün çelik yelek ve geniş güvenlik önlemi altında önce kendi evine getirilip, kıyafetlerin nasıl yaktığını, sonra da cinayetin işlendiği eve getirip cumhuriyet savcısına anne ve kızı nasıl öldürdüğünü anlattı. Ünal, evde yapılan tatbikatın ardından bıçakları attığı su kanalının yerini gösterdi. Katil zanlısı Aydoğan Ü. ile delilleri yok etmekten suçlanan eşi Gülengül Ü. alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
TUTUKLANDILAR 
Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadenin ardından Aydoğan Ü. ve eşi Gülengül Ü. nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Bugün sabah saat 05.00’a kadar süren mahkemenin ardından Aydoğan Ü. ve eşi Gülengül Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gülengül Ü.’nün olay günü tanınmaması için kıyafetlerini kendi elleriyle eşi Aydoğan Ü.’ye giydirerek komşularının evine gönderdiği de öğrenildi.

FOTOĞRAFLI