Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA’da, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Ankara’da yapılan saldırıyı oturma eylemi yaparak protesto etti.
Öğleden sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan aralarında HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Ziya Çalışkan'ın da bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu üyesi 300 kişilik kalabalık, Ankara'da gerçekleştirilen 86 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı saldırıyı protesto etti. Polisin yoğun önlem aldığı alanda kalabalığa konuşan HDP İl Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, acılarının çok büyük olduğunu ifade ederek, "Önce Diyarbakır’da, sonra Suruç’ta şimdi ise Ankara’da yeniden ortaya çıkan katliamın bombanın pimini çeken el aynı eldir. Geldiğimiz aşama vahim bir aşamadır. Bu karanlık oylar aydınlatılmadığı için Suruç’ta patlatılan bombanın Ankara’da patlatılmasına sebep olmuştur. Silahların susmasını istemeyen ve silahlardan halen medet uman siyasi güçlerin işbaşında olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise saldırıyı kınayarak, "Bunu herkes iyi bilsin ki bu insanların ölmesini isteyen sarayda oturan zattır. Bu savaş sarayın savaşıdır. Halkın savaşı değildir" diye konuştu.

Kalabalık, açıklamaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

FOTOĞRAFLI