KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, baraj göletindeki çöpleri temizlemek isterken suya düşen bekçi ile onu kurtarmak için peşinden atlayan elektrik teknisyeni boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, dün akşam saatlerinde Andırın'ın Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Çınargeçidi göletinde özel bir şirkete ait HES santralinde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde göreve gelen bekçiler, görevi devralacakları bekçiyi bulamadı ve göl kıyısında bir ceket ile cep telefonu görünce durumu jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler yaptığı araştırmada, 49 yaşındaki bekçi Mehmet Öksüz ile aynı yaştaki elektrik teknisyeni Mustafa Gök'e ulaşamadı.

CESETLERİ BULUNDU

Ekiplerin arama başlattığı ancak havanın kararması nedeniyle sonuç alamadığı Gök ve Öksüz'ün, sabah saatlerinde yeniden başlayan çalışmasında cesetlerine ulaşıldı. Sualtı arama ekiplerince baraj gölü kıyısındaki çöplerin altında bulunan Gök ve Öksüz'ün cesetleri,  olay yerinde yapılan inceleme sonrası Andırın Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Yetkililer, baraj göleti kıyısındaki çöpleri tırmık ile çekerek temizlemeye çalışan bekçi Mehmet Öksüz'ün düşmesinin ardından, elektrik teknisyeni Mustafa Gök'ün de mesai arkadaşını kurtarmak için peşinden suya girmiş olabileceğini belirtti

Ölümü ile ailelerini ve HES santralinde görevli mesai arkadaşlarını yasa boğan Gök ve Öksüz'ün cesetleri, hastanede yapılan ön otopsi sonrası Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.