Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Rektörlük tarafından 28 öğrenciye 1 hafta ile 1 yıl arasında okuldan uzaklaştırma cezası verilmesini protesto etti.
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, geçen 29 Nisan'da Yunus Emre Kampüsü'nde meydana gelen olayda kendilerine biber gazlı müdahalede bulunan polislere taş ve havai fişek atan, çöp varillerini yere atarak barikat oluşturan öğrencilerden 28'ine 1 hafta ile 1 yıl arasında okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Cezaları protesto etmek amacıyla bugün rektörlük önünde toplanan bir grup öğrenci basın açıklaması yaptı. Açıklama nedeniyle çevik kuvvet polisleri de kampüste geniş güvenlik önlemi aldı.

Basın açıklamasını okuyan Özgür Erhun, "28 öğrenciye bir hafta ve bir yıl arasında değişmek suretiyle verilen uzaklaştırma cezaları öğrencilerin eğitim haklarına engel olmaktadır. Özgürlük, barış, demokrasi gibi taleplerimize tahammül edemeyen Rektör Naci Gündoğan Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasağını bahane ederek polisi okula sokmuş ve özel güvenlik birimini afişlerimizi sökmek üzere üstümüze salmıştır" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grubu temsilen 4 öğrenci rektör yardımcılarıyla görüşerek 28 öğrenciye verilen uzaklaştırma cezalarının kaldırılmasını istedi. Öğrenciler,1 Kasım seçimlerine kadar kampüste gösteri ve yürüyüş yapılmasını da engelleyen demokratik haklara getirilen kısıtlamadan da bir an önce vazgeçilmesi talebinde bulundu.   FOTOĞRAFLI