ADANA'da 2003 yılında, tatil için ülkesine giden Amerikalı arkadaşının evinde 14 bıçak darbesiyle öldürülen 26 yaşındaki İlker Altuğ'un cinayet şüphelisi, dosyayı yeniden inceleyen polis tarafından 12 yıl sonra parmak izinden bulundu. Başka bir cinayetten cezaevinde bulunan şüpheli 37 yaşındaki İsa Uçak hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi İlker Altuğ, 9 Temmuz 2003'te tatil için ülkesine giden İncirlik Üssü'nde öğretmen olarak görev yapan Amerikalı Jonathan Simth'in Cemalpaşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi'ndeki evinde ölü bulundu. Evin salonunda çıplak halde bulunan Altuğ'un 14 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. O dönem evde yapılan incelemede parmak izleri ve kan örnekleri alındı. Ancak katile ulaşılamadı.

PARMAK İZİ KATİLE GÖTÜRDÜ

Cinayet Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince faili meçhul cinayetleri araştırmak için kurulan özel ekip, İlker Altuğ'un cinayetini yeniden ele aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde parmak izlerinin bir arada toplandığı parmak izi arşivi 2014 yılında devreye girdi. Bunun üzerine polis, İlker Altuğ'un cinayetinde bardaktan elde edilen parmak izlerini sistemde karşılaştırdı. Karşılaştırma sonucunda parmak izlerinin, 2011 yılında av arkadaşı 49 yaşındaki Osman Salih Savaşoğlu'nu kalçasını ellediği gerekçesiyle tabancayla ateş edip, bıçakla boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılandıktan sonra 15 yıl hapis cezası alan özel güvenlik görevlisi İsa Uçak'a ait olduğunu belirledi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Bu gelişme üzerine İsa Uçak'ın kan örnekleri mahkeme kararı ile alındı. Olay tarihinde elde edilen yastık kılıfı, havlu ve peçetedeki kan örnekleri İsa Uçak'ın kan örneği ile eşleşti. Bunun üzerine sorguya alınan İsa Uçak cinayeti işlediğini itiraf etti. Uçak, parkta tanışarak evine gittiği Altuğ'un kendisine ilişki teklif ettiğini, kabul etmediği için aralarında çıkan tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi.
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Savcı, İsa Uçak hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Uçak, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

FOTOĞRAFLI