İKİNCİ İŞÇİNİN DE CESEDİ ÇIKARILDI
Amasra'da maden ocağındaki göçükte mahsur kalan Çinli işçilerden Shoujle Sun'un cesedi olaydan 8 saat sonra 12.30 sıralarında ocaktan çıkarıldı. Sun'un cesedi, Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatımırken, Cumhuriyet savcısı ocakta inceleme yaptı.
GÖÇÜĞÜN OLDUĞU KUYUDA İŞİ DURDURMA KARARI YOK
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Hema Madencilik'e ait 3 kuyudan 'Amasra-2' ve 'Kazpınarı-3' kuyularında işi durdurma kararı olduğunu, ancak göçüğün meydana geldiği 'Tarlaağzı-1' kuyusunda durdurma kararı olmadığını açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin 1 ay önce söz konusu kuyularda inceleme yaptığını belirten Vali Azizoğlu, şöyle dedi:
"Amasra-2' ve 'Kazpınarı-3' kuyularında elektrik ve jeneratör sistemlerinde eksiklikler saptandı. Müfettişler, iki kuyuda işi durdurma kararı vererek eksikliklerin giderilmesi için şirkete 1 ay süre verdi. Bu süre de dolmak üzere. Sürenin sonunda yapılacak incelemede işin durdurulmasıyla ilgili kararın devam edip etmeyeceği belli olacak. Ancak durdurma kararı göçüğün meydana geldiği Tarlaağzı-1 kuyusunu kapsamıyor. Orada bir eksikliklik yok."