Durmuş SEVİNDİK- Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde geçen 21 Ağustos'ta Alman 65 yaşındaki Peter Horvath ile eşi 50 yaşındaki Kerstin Horvath çiftinin öldürülmesi olayı ile ilgili aranan iki kişiden 37 yaşındaki Tarkan C., memleketi Zonguldak'ta yakalandı.
Tatil için geldikleri Alanya'da 10 katlı apartmanda kiraladıkları dairelerinde el ve ayaklarından koli bandı ile bağlanıp başlarına sert bir cisimle vurularak öldürülen Horvath çiftinin katillerinin bulunması için polis geniş çaplı araştırma başlattı, MİT de devreye girdi. Cinayeti işledikler belirtilen şüpheliler Tarkan C. ve M.Ç. hakkında Alanya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı.
Tarkan C. ve M.Ç.'nin eşkal ve kimlik bilgileri tüm illerdeki güvenlik birimlerine bildirildi. Alanya'da yaşayan ve başka bir olay nedeniyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne imza veren Tarkan C.'nin, yakınlarını ziyaret için Zonguldak'a gideceği ve orada imza vereceği öğrenildi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tarkan C.'nin kente geldiğini belirledi. Tarkan C., bugün Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne imza vermek için gittiği sırada önlem alan polisler tarafından yakalandı. Tarkan C., adliye binasında İnfaz Büro Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından polis otosuna bindirilerek Alanya'ya götürüldü.
Tarkan C., gazetecilerin, "Cinayeti neden işlediniz?" sorusuna, "Ne diyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Tarkan C.'nin, 2003'te Zonguldak'ta da bir cinayet olayına karıştığı ve yargılandığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI