Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde 23 yaşındaki İsmail Gümüş ile arkadaşı 22 yaşındaki Serhat Çelik, taklalar atıp istinat duvarına çarpan otomobilden fırlayarak hayatlarını kaybetti. Otomobili kullanan Gümüş'ün 2.31 promil alkollü olduğu belirlendi.
Kaza, Kemalpaşa-İzmir karayolunda, dün saat 23.50'de meydana geldi. Kemalpaşa'dan İzmir yönüne giden İsmail Gümüş, yönetimindeki 35 H 3545 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan otomobil, önde giden Kürşad Kaya'nın kullandığı 36 FL 137 plakalı otomobile çarptı, ardından yoldan çıkıp taklalar atarak istinat duvarına çarptı ve ters döndü.
Çarpmanın etkisiyle sürücü Gümüş ile yanında bulunan arkadaşı Serhat Çelik, otomobilden dışarı fırladı. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri Gümüş ile yakın arkadaşı Çelik'in olay yerinde can verdiğini belirledi. İki gencin cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu arada, yapılan kan testinde, Gümüş'ün 2.31 promil, arkadaşı Çelik'in de 1.29 promil alkollü olduğu belirlendi. İfadesi alınan diğer otomobilin sürücüsü Kaya serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI