ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde posta ve telefon ödeme hizmetleri verilen bir işyerine giren hırsızlar, içerisinde 15 bin lira nakit ve 15 bin lira değerinde kontör kartı bulunan yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki çelik kasayı çalarak otomobille kaçtı. İşyerinin güvenlik kamerası hırsızlık anını saniye saniye kaydetti.

Olay, Konaklı Mahallesi'ndeki 'Mavi İletişim' adlı işyerinde 26 Ocak Pazartesi günü saat 04.50'de meydana geldi. İşyerinin kepenk kilidini demir makasıyla keserek içeriye giren 2 şüpheli, ilk olarak para kasasını ve çekmeceleri karıştırdı. Buldukları madeni paraları poşete dolduran şüpheliler, işyerinin diğer bölmelerine de baktıktan sonra dolaptaki çelik kasayı buldu.

KASAYI OTOMOBİLE YÜKLEDİLER

Sürükleyerek dışarı çıkardıkları yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki kasayı, plakası belirlenemeyen otomobile yükleyen şüpheliler olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık anı işyerindeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Sabah işyerini açmaya gelen Savaş Çakıcı, soyulduğunu anlayarak durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma, kamera görüntülerinden şüphelilerin kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

'EVRAKLARI BIRAKMIŞLAR'

İşyeri sahibi Çakıcı, hırsızların kasayı kırarak içerisindeki 15 bin lira nakitle 15 bin lira değerindeki kontör kartlarını aldığını söyledi. Görüntülerden hırsızların 4 kişi olduğunu tahmin ettiğini belirten Çakıcı, "İnsaflı hırsızlarmış. Çaldıkları kasayı Antalya'nın Kepez İlçesi'ne götürerek patlatmışlar. İçerisindeki para ve kartları aldıktan sonra şirket evrakını orada bırakmışlar. Jandarma ekipleri evrakı bize ulaştırdı" dedi.