Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde geçen yıl Eylül ayında alacak- borç anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 44 yaşındaki Levent Aydın'ı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 2 şüpheli, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Alanya'nın Obagöl Mahallesi'nde geçen yıl 14 Eylül'de meydana gelen olayda, daha önce aynı işyerinde çalışan 24 yaşındaki Bahattin Atalar ve 33 yaşındaki Cengiz Odabaş ile Levent Aydın arasında alacak- borç anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Bahattin Atalar ve Cengiz Odabaş bıçakla saldırdıkları Levent Aydın'ı sol kolundan, göğsünden, sırtından ve başından yaraladı. Gürültü üzerine çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Levent Aydın ambulansla götürüldüğü Alanya Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, görgü tanıklarının da ifadeleri doğrultusunda kaçan 2 kişinin kimliğini saptadı. Şüpheliler olaydan 1 gün sonra yakalanarak, gözaltına alındı.
Tutuklu sanıklar, bugün Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Bahattin Atalar ve Cengiz Odabaş duruşmada iddianamedeki 'tasarlayarak adam öldürme' suçlamasına itiraz ederek, olayın kavga anında yaşandığı ve tasarlayarak gerçekleştirilmediği yönünde savunma yaptı. Mahkeme heyeti 2 sanığın da 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Duruşmanın ardından 2 sanık tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
FOTOĞRAFLI