ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kız yurdu yangını faciası ile ilgilisi asli kusurlu olan aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de olduğu tutuklu 7 sanığın ilk duruşması yarın Kozan İlçesi'nde yapılacak.
Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangında 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklandı.
İDDİANAMEDEN DETAYLAR
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı 24 sayfadan oluşan iddianamesini hazırladı. Bilirkişi raporuna da yer veren savcı, yangının eskiyen elektrik tesisatından çıktığını ve yurtta bulunan yangına elverişli malzemeler sayesinde hızla yayıldığını belirtti. Yangın söndürme ekipmanlarının olmadığını kaydeden savcı, ölümlerin meydana geldiği 2'nci katın tapu kaydında olmadığını ve çatıda kullanılan ahşabın yangının büyümesine sebep olduğuna dikkat çekti. Savcı, şüphelilerin yurdun gerekli şartlarını sağlamadıkları gerekçesiyle asli kusurlu olduğuna dikkat çekerken, tüm şüpheliler hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Aladağ İlçesi'nin bağlı olduğu komşu Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
İddianameyi kabul eden mahkemede yargılama yarın başlayacak.

FOTOĞARFLI