İZMİR'in Çeşme İlçesi'ne bağlı tatil beldesi Alaçatı'da, tanınmış işadamı M.A.Y.'nin otel inşaatıyla aynı arazide bulunan ve bir başkası tarafından işletilen eğlence mekanında 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü, sevk edildiği adliyede tutuklandı. 8 şüpheli ise Savcılıktan serbest kaldı.
İşadamı M.A.Y.'nin Alacatı'nın Piyade Kumluğu bölgesinde halen inşaatı süren otelinin yanındaki eğlence yerinde geçen salı günü saat 07.00'de meydana gelen olayda, işadamının adamlarıyla, inşaatın yanındaki eğlence mekanı çalışanları arasında bir süredir süren husumet, silahlı kavgaya döndü. Daha önce iki grup arasında çıkan kavgadan sonra, geçen salı sabah saatlerinde iddiaya göre A.B., yanındaki 4 adamıyla eğlence mekanı çalışanlarının kaldığı bölüme girdi. A.B. ve yanındakiler, eğlence yerinde çalışan 6 kişiyi tartakladı. Ancak A.B.'nin belindeki tabanca arbede anında yere düşüp kazayla ateş aldı. Bu sırada arkada güvenlik amaçlı bekleyen A.B.'nin arkadaşı R.S., çatışma çıktığını düşünerek kalaşnikof tüfekle rasgele ateş etmeye başladı.
Silahların kullanıldığı olayda, eğlence mekanı çalışanlarından Gökhan Ekşi (29) ve Oben Özdoğan (29) hayatlarını kaybetti. Olaydan sonra tedavi için hastaneye giden yaralılardan A.B., yanındaki R.S. ve U.T. gözaltına alındı. Durumu ağır olan A.B.'nin tedavisine devam edilirken, R.S. ve U.T. emniyete götürüldü. Olayda yaralanan toplam 6 kişiden 5'i taburcu edildikten sonra gözaltına alındı. Polisin yaptığı operasyonlarla her iki gruptan da gözaltılar oldu. Böylece gözaltı sayısı 12'ye yükseldi. Ayrıca olayda kullanıldığı düşünülen bir kalaşnikof tüfek ve başka silahlar da ele geçirildi. Olayda hayatını kaybeden Ekşi ile Özdoğan otopsilerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'da toprağa verildi.
ÇIKAR ÇATIŞMASI İDDİASI
Olayın çıktığı eğlence mekanının işletmeciliğini İstanbullu bir kişinin yaptığı, daha önce Alaçatı'daki bir başka otelin plajında yaklaşık 3 yıl hizmet verdiği; ancak gürültü şikayeti üzerine mekanın olaydan yaklaşık 1 hafta önce M.A.Y.'nin sahibi olduğu otelin plajında açılışı yapılarak hizmet vermeye başladığı kaydedildi. Çıkar hesaplaşmasından kaynaklandığı ve olayın arkasında organize suç örgütlerinin olduğu iddia edilirken, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şube birimleri, soruşturmayı ortaklaşa yürüttü. Eğlence mekanının güvenlik ve otopark işletmesinin İstanbul'daki bir gruba verildiği, ancak M.A.Y.'nin adamları olduğu öne sürülen diğer grubun, bu işi kendilerinin almak istediği, husumetin de bundan kaynaklandığı iddia edildi.
Emniyetteki işlemlerinde çoğu susma hakkını kullanan toplam 11 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i savcılıktaki sorgularının ardından serbest kaldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ramazan S., Şahin A. ve Uğur T. tutuklandı. Olay sırasında yaralanan diğer şüpheli A.B.'nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
3 ŞÜPHELİ TESADÜFEN ORDAYMIŞ
Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 3'ünün olay yerinin yakınında tesadüfen bulunduğu ortaya çıktı. Düzceli olduğu belirtilen şizofreni hastası eczacının memleketinden kaçarak Alaçatı'ya geldiği, iki arkadaşının da onu almak için yanına gittikleri sırada olayların olduğu; yaşanan hengamede gözaltına alındıkları öğrenildi. Bu 3 kişi de serbest bırakılanlar arasında yeraldı.

FOTOĞRAFLI