Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,() - AKSARAY'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında örgüte finans sağladığı ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden adliye sevkedilen 1'i tutuklanırken, 8'i de bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin bir eğitim kurumuna, cami, yurt ve Kuran kursu yapılması için bağışlanan yaklaşık 2 milyon lira değerindeki 5 arsayı, 300 bin liraya 3 kişiye satarak, soruşturma sonunda arsalara devlet tarafından el konulmasını önlemeye çalıştıkları ile sürüldü.
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında örgüte finans sağladığı ileri sürülen bir eğitim kurumunun, kuruma cami, yurt ve kuran kursu yapılması için bağışlanan yaklaşık 2 milyon lira değerindeki 5 arsayı, piyası değerinin altında 300 bin liraya 3 kişiye sattığı belirlendi.
Bunun üzerine soruşturma kapsamında Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında kurum yöneticisi, emlakçı ve arsayı satın alan kişilerinde bulunduğu Halil İbrahim Ö. (44), Hikmet A. (44), Veysel B. (50), Mustafa B. (40), Adil K. (44), Önder B. (38), Ali Osman K. (39), Hasan G. (40) ve Doğan K. (44) gözaltına alındı. Şüphelilerden Halil İbrahim Ö., dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 8 şüpheli de bugün yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.
Arsayı bağışlayan 5 kişinin ise bu olayın ortaya çıkmasının ardından sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI