MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin nakil hatlarının geçtiği yerler hakkında yapılan bilgilendirme toplantısı çevreciler tarafından protesto edildi. Nükleer santral yetkilileri,, geniş güvenlik önlemleri altında salonu terk etmek zorunda kaldı.
Alyans Düğün Salonu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Akkuyu Nükleer Santral nakil hatlarının geçtiği yerler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri ellerinde dövizlerle salon önünde nükleer santralin zararlarını ve yapılmasının tehlikeli olacağı yönünde protesto gösterisi yaptı. Salonda hiçkimsenin bulunmaması ve sadece bilgilendirme toplantısını yapacak olan santral görevlilerinin olduğu salona giren göstericiler, burada da nükleer santrale karşı sloganlar attı. Toplantıyı düzenleyen nükleer santral yetkilileri, polisin geniş güvenlik önlemleri altında salonu terk etmek zorunda kaldı.
Mersin Tabip Odası Başkanı ve Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Dr. Ful Uğurhan, toplantının yapılmadığını ve yapılmış gibi imzalarla resmileştirme yapıldığını öne sürerek, "Burada toplantı düzenliyorlar ama halktan kimse yok. Biz geldik ama biz de bu toplantının yapılmasını istemiyoruz. Polis kordonu içinde toplantı yapılabilir mi? Kendilerini polise korutuyorlar. Halkı bilgilendirmeye gelenler böyle yapamaz. Bu toplantı yapılmamıştır. 'Yapıldı' diye tutanak düzenleyip 'Yapıldı' diyecekler. Biz Mersin'de nükleer santral istemiyoruz. Burada hukuk adeta ayaklar altına alınıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI